Annons
Växjö

Tonåring friades för mordet i Växjö – får 330 000 kronor av staten

Växjö • Publicerad 20 januari 2023
Mordet skedde på Bokelundsvägen i Växjö.
Mordet skedde på Bokelundsvägen i Växjö.Foto: Carl Carlert

En 18-årig man friades för inblandningen i mordet i Växjö den 11 september 2021 efter att ha suttit häktad i åtta och en halv månad.

Nu står det klart att mannen får 330 000 kronor i ersättning av Justitiekanslern för lidande under tiden han satt frihetsberövad.

Annons

18-åringen stod åtalad för att tillsammans med en jämnårig ha skjutit en man till döds i Växjö men friades av tingsrätten. Enligt tingsrätten fanns det omständigheter som med betydande styrka talade för att mannen var en av gärningsmännen men det gick inte att utesluta att det kan ha rört sig om någon annan gärningsman.

I inlagan till Justitiekanslern skrev 18-åringens försvarsadvokat att ”frihetsberövandet har varit synnerligen uppskakande för honom. Målets karaktär och uppmärksamheten i massmedia och på sociala medier, där han förekommit med både namn och bild, har gjort att det finns en hotbild mot honom i dag”

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons