Annons
Växjö

Tonåringar dömda för brutalt rån

Växjö • Publicerad 22 mars 2023
Växjö Tingsrätt.
Växjö Tingsrätt.Foto: Lars-Goran Rydqvist

I november förra året lurades en ung man att öppna dörren till sin lägenhet i Araby i Växjö. Då trängde ett gäng tonåringar sig in i lägenheten.

Den unga mannen utsattes sedan under ungefär en halvtimmes tid för misshandel i sitt kök. Han fick motta ett stort antal sparkar och slag mot ansiktet, blev även bränd med en cigarett och spottad på.

Annons

Mannen har även berättat i förhör att de stal hans telefon, att de krävde att han skulle gå med i deras kriminella gäng samt att han skulle ge dem halva sin lön varje månad.

Nu har domen fallit i Växjö tingsrätt. Tre 19-åringar döms till två års fängelse vardera och en 16-åring till sex månaders ungdomsövervakning.

De fyra ska tillsammans betala cirka 40 000 kronor i skadestånd till sitt den drabbade mannen. Han uppgav vid rättegången att han efter händelsen kände sig tvingad att säga upp sig från sitt jobb och flytta från Växjö.

Här saknas innehåll

Arvid NorlingSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons