Annons
Växjö

Tonåringar gjorde intrång på företagsområde i Växjö - körde terränghjuling

Växjö • Publicerad 18 augusti 2022
Växjö tingsrätt
Växjö tingsrättFoto: Lars-Goran Rydqvist

Tre tonåringar döms för olaga intrång efter att ha tagit sig in på ett inhägnat företagsområde där det fanns ett flertal fordon i Växjö. En av dem döms också för tillgrepp av fortskaffningsmedel efter att ha tagit och kört omkring med en terränghjuling inne på området.

Till en början åtalades alla tre, som är under 18 år, för tillgrepp av fortskaffningsmedel. Två av dem frias dock på grund av att det inte kan bevisas att alla tre tillsammans och i samförstånd olovligen hade tagit terränghjulingen. Killen som körde frias också från åtalspunkten olovlig körning då man enligt körkortslagen inte behöver körkort för att köra på ett inhägnat område.

Annons

Killen som döms för olaga intrång och för att ha använt terränghjulingen får 30 timmars ungdomstjänst som påföljd. De andra två, som endast döms för olaga intrång, tvingas betala 30 dagsböter om 50 kronor, vilket blir 1 500 kronor var.

Nadia HagbergSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons