Annons
Växjö

Tonåringars festande ökar – fältgruppen varnar föräldrarna

Växjö • Publicerad 20 december 2021
Genrebild.
Genrebild.Foto: ARNE FORSELL

Fältgruppen i Växjö kommun har skickat ut ett brev till föräldrar med ungdomar på högstadiet där man varnar för att antalet hemmafester ökar. I brevet som skickats till vårdnadshavare via de kommunala högstadieskolorna står det bland annat att det inte är ovanligt att hemmafester spårar ut då det förekommer alkohol.

– När vi pratar med kidsen säger de att de sitter hemma och att det finns mycket alkohol. Vi har hört flera gånger att det hänt grejer, som slagsmål till att någon blivit sexuellt ofredad. Vi vill gå ut med information, inte blunda. Vi har hört det alltför många gånger för att nonchalera det, säger Edin Basic, som är samordnare i fältgruppen, till Smålandsposten.

Annons

Edin Basic och hans kollegor i fältgruppen har tät kontakt med ungdomar, både på högstadieskolorna och ute på stan. De uppmanar vårdnadshavare att prata med sina ungdomar när de ska på fest.

– Lämnar man 15–16-åringar ensamma hemma så försök säkerställa att det inte blir fest. Det är ingen bra miljö och ju yngre de är desto allvarliga kan det bli. Det är skillnad om man dricker alkohol när man är 18 år eller om man är 15 år, säger Anders Gustafsson, enhetschef för fältgruppen, till Smålandsposten.

Här saknas innehåll

Testa SMP digital plus: En månad för en krona

Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i en månad för endast en krona.

Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

Läs mer om erbjudandet och teckna din prenumeration här!

Tova LyrénSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons