GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Tonårspojkar åtalas för brott efter körning med manipulerad A-traktor

Växjö • Publicerad 24 januari 2023
.
.Foto: Patric Söderström

I höstas upptäckte en polispatrull en A-traktor som körde i för hög hastighet på länsväg 122 i närheten av Ingelstad. A-traktorer får köra i max 30 kilometer i timmen men polispatrullen bedömde att fordonet höll cirka 70 kilometer i timmen.

En teknisk undersökning har senare visat att den kunde köras som en personbil i 120 kilometer i timmen. Nu åtalas två tonårspojkar, 15 och 16 år gamla, för brott.

15-åringen misstänks för olovlig körning och fordonets ägare, 16-åringen, misstänks för tillåtande av olovlig körning.

A-traktorn var manipulerad på flera sätt. Genom att ta loss en säkring till ABS-systemet, som var åtkomlig från förarplatsen, kopplades den elektroniska hastighetsspärren bort. Dessutom hade växellådan modifierats så att de högsta växlarna kunde läggas i.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.