Annons
Växjö

Tone Sekelius på topplistan ”Årets kvinnor 2022”

Växjö • Publicerad 8 mars 2022
Foto: Annika Berglund/SVT Melodifestivalen

Den 8 mars varje år, på den internationella kvinnodagen, uppmärksammar Expressen 100 svenska kvinnor som är förebilder eller på annat sätt sticker ut.

I topp finns statsminister Magdalena Andersson (S) som förra året blev Sveriges första kvinnliga statsminister.

Annons

På plats 48 finns Smålandspostens krönikor och Lenhovdabördiga Sara Martinsson. ”Kvinnor och styrketräning är två ord som fram till nyligen inte hörde ihop. Sara Martinssons essä ”Knäböj” visade med all önskvärd tydlighet att sådana tankar tillhör historien. Passningen till Sven Lindqvists kroppsbyggarklassiker ”Bänkpress” blev en intelligent undersökning av hur kvinnor nu tar sig an den manligaste av domäner i besittning”, står det i motiveringen.

Växjöprofilen, artisten och influencern Tone Sekelius finns på plats 71. I motiveringen står det att "Youtubern Tone Sekelius har sedan 2015 bjudit sina följare på sminktips, blandat med starka vittnesmål om att först komma ut som homosexuell och därefter som transperson. Har gett ut en bok om smink, varit med i en dokumentär om transidentitet på Discovery+, och i år gick hon till final i Melodifestivalen med sin låt ”My way””

Tone Sekelius tävlar i Melodifestivalens final som sänds på lördag den 12 mars i SVT 1 och SVT Play med start klockan 20.00.

Erbjudande

Testa SMP digital plus: En månad för en krona.

Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i en månad för endast en krona.

Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

Läs mer om erbjudandet och teckna din prenumeration här!

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons