Annons
Växjö

Toppnationen nobbar VM i Åby

Växjö • Publicerad 7 januari 2023
Emelie Åkerlund jublar under VM-finalen mot Norge i Eriksson Arena i Åby 2022.
Emelie Åkerlund jublar under VM-finalen mot Norge i Eriksson Arena i Åby 2022.Foto: JONAS LJUNGDAHL

I maj förra året arrangerades bandy-VM för damer i Eriksson Arena i Åby. Sverige blev världsmästare efter att ha besegrat Norge med 12-0 i finalen. Strax innan jul kom beskedet att Växjö och Åby än en gång får möjligheten att arrangera VM. Men den här gången blir det unikt eftersom både herr- och damturneringen avgörs samtidigt den 28 mars till 2 april.

Men till världsmästerskapet i Åby står det nu klart att en av toppnationerna inte kommer till spel på damsidan. Sedan tidigare är inte Ryssland inte med på grund av invasionen av Ukraina. Men nu står det klart att förra årets finallag på damsidan, Norge, inte kommer till Växjö.

Annons

– Det var inte länge sedan vi fick information om att det skulle bli ett mästerskap så därför har vi inte haft det med i vår plan. Och det finns inte med i vår plan nu heller. Vi ser heller inget sportsligt värde i det, säger Tomas Jonsson, generalsekreterare för Norges bandyförbund, till Bandypuls.

Dam-VM brukar spelas vartannat år men nyligen beslutade det internationella bandyförbundet att damernas mästerskap även skulle arrangeras 2023.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons