Annons
Växjö

Toppolitikern har fått hotbrev igen – bild på ansiktet och ritad hängsnara

Mikael Johansson (M) fick en knivbild skickad till sig i vinter.
Nu har regionpolitikern fått ett nytt hotbrev skickat till sig.
– Jag är rädd vid att det är något man får vänja sig vid, säger Mikael Johansson.
Växjö • Publicerad 10 maj 2023
Mikael Johansson (M) har fått ett nytt hotbrev skickat till sin adress på Region Kronoberg.
Mikael Johansson (M) har fått ett nytt hotbrev skickat till sin adress på Region Kronoberg.Foto: Smålandsposten

Hotbrevet öppnades på måndagen. Det innehåller en text och en bild. I texten står det enligt Mikael Johansson (M) ”att politiker är korrupta och köpta, och att ändamålen helgar medlen och vi som jobbat och slitit har tröttnat”.

– Sedan är min bild inklistrad på en ritad gubbe med hängsnara, och en bil som är på väg att köra ut för ett stup, säger Mikael Johansson som är regionstyrelsens ordförande i Region Kronoberg.

Annons

Säkerhetsenheten är inkopplad och Region Kronoberg har polisanmält händelsen.

– Jag är trött och frustrerad. Vi politiker sitter här och gör det bästa vi kan för medborgarna och att då få ett personligt påhopp och hot är jättetråkigt. Det är inte så att man är sugen på att locka till sig fler att börja jobba inom politiken när vi blir behandlade på det här viset.

Det är andra gången som Mikael Johansson får ett hotbrev. I februari fick han ett annat hotbrev med en bild på en kniv skickad till sig. Då sattes det in vakter på regionfullmäktige.

– Jag är rädd vid att det är något man får vänja sig vid, hemskt men sant och det är jättetråkigt. Förtroendevalda i Sverige ska inte behöva stå ut med sådant, säger Mikael Johansson och berättar att detta inte får honom att sluta på något sätt.

– Snarare tvärtom och nu är det viktigt att vi står på oss.

Är du rädd?

– Nej, inte direkt. Men man ska samtidigt inte nonchalera detta, för man vet inte vilken gång det är allvar.

Elvedin BasicSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons