Annons
Växjö

Trafiken på riksväg stängs av och leds om

Växjö • Publicerad 26 april 2024
Arbetet med en ny faunapassage har påbörjats på väg 25 mellan Risinge och Furuby.
Arbetet med en ny faunapassage har påbörjats på väg 25 mellan Risinge och Furuby.Foto: Jonas Engman

Trafikverket ska bygga viltstängsel och flera så kallade faunapassager på riksväg 25 mellan Växjö-Hovmantorp och Lessebo-Eriksmåla. Det är för att minska antalet viltolyckor och minska vägens barriäreffekt. Under byggtiden påverkas trafiken under perioder.

Det är enligt Trafikverket många djur, i synnerhet klövvilt, som rör sig i området och antalet viltolyckor är relativt högt.

Annons

När Trafikverket ska anlägga torrtrummor kommer trafiken att ledas om. Fredagen den 26 april klockan 18.00 till måndagen 29 april klockan 06.00 och fredagen den 3 maj klockan 18.00 till måndagen den 6 maj klockan 06.00 leds trafiken om via Kosta från Eriksmåla-rondellen väg 28 respektive Lessebo-rondellen väg 838.

– Det är glädjande att vi nu kommit så pass långt i arbetet med faunaåtgärderna. Även om det är beklagligt att behöva påverka trafikanterna med en avstängning, hoppas jag de förstår att vi inte kan utföra arbetet på annat sätt. Avstängningarna är förlagda helgtid för att påverka trafiken minimalt, säger Trafikverkets projektledare Johanna Berg.

MISSA INTE!

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons