Annons

Dubbla trafikolyckor på eftermiddagen

Växjö • Publicerad 15 april 2023

Vid halv femtiden på lördagseftermiddagen kom larm om en trafikolycka på riksväg 23 i Växjö och räddningstjänst och ambulans ryckte ut till olycksplatsen.

Det rör sig om en singelolycka på väg 23 i höjd med Norremark och enligt Trafikverket har vägen stängts av.

Annons

– Vägen är avstängd i båda riktningarna just nu men den kommer snart att öppnas i östlig riktning, säger ledningsoperatören vid Räddningstjänstsamverkan Småland-Blekinge.

Enligt operatören rör det sig om en singelolycka där en personbil av okänd anledning har krockat med vajerräcket och kört ner ett tiotal stolpar i räcket.

– Båda personerna som färdades i bilen har tagit sig ut ur fordonet.

Personerna i bilen ska inte ha behövt föras till sjukhus men de tittades till av ambulanspersonalen. Enligt polisen rörde det sig om lindriga skador och man misstänker inget brott i samband med olyckan.

En kort stund efter den första olyckan – klockan kvart över fem på eftermiddagen – kom ytterligare ett larm om en krock i Växjö. Enligt larmet var flera fordon inblandade i en olycka på Vaktvägen i Bergsnäs.

Enligt Räddningstjänstsamverkan Småland-Blekinge hade två personbilar krockat i en korsning på Vaktvägen.

– Det var en mindre sammanstötning med lite läckage. Ingen kom till skada.

Genrebild trafikolycka
Genrebild trafikolyckaFoto: undefined
Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons