Annons
Växjö

Trafikverket vill se ny tågstation i Räppe

Växjö • Publicerad 1 december 2021
Trafikverket vill bygga om tågstationen vid Räppe. Tanken är att den ska ligga i direkt anslutning till det nya akutsjukhuset.
Trafikverket vill bygga om tågstationen vid Räppe. Tanken är att den ska ligga i direkt anslutning till det nya akutsjukhuset.Foto: Lars-Göran Rydqvist

Trafikverket vill prioritera en ny tågstation i Räppe utanför Växjö. Det redovisade myndigheten på tisdagen i samband med att den nationella infrastrukturplanen presenterades.

– Det är vi oerhört glada över. Med tanken på att vi tittar på att förlägga ett nytt sjukhus där, och det är av yttersta vikt för att folk ska kunna transportera sig dit. Det är extremt viktigt, säger Thomas Ragnarsson (M) ordförande i regionala utvecklingsnämnden i Kronoberg, till SVT Nyheter.

Annons

Stationen i Räppe ska läggas som en del av Kust till kust-banan som kör tåg mellan Kalmar och Göteborg, och lokala tåg. Tågstationen är tänkt att vara i direkt anslutning till det eventuellt nya akutsjukhuset som planeras på området.

Kostnaden för bygget har beräknats till 102 miljoner kronor. 65 miljoner av den summan väntas finansieras av Region Kronoberg och Växjö kommun, skriver Smålandsposten.

Illustration från detaljplanen över det nya sjukhuset i Räppe.
Illustration från detaljplanen över det nya sjukhuset i Räppe.Foto: Växjö kommun

Testa SMP digital plus: En månad för en krona

Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i en månad för endast en krona.

Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

Läs mer om erbjudandet och teckna din prenumeration här!

Tova LyrénSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons