Annons
Växjö

Tränaren i Växjö vann internationellt pris

Växjö • Publicerad 30 oktober 2022
Håkan Widlund.
Håkan Widlund.Foto: Urban Nilsson

Håkan Widlund har varit tränare i över 40 år. Nyligen uppmärksammades IFK Växjös mångårige tränare internationellt. Han tilldelades en utmärkelse vid ett konvent arrangerat av det europeiska friidrottsförbundet.

– Jag blev överraskad. Det är hedersamt att få en sån här utmärkelse. Jag har varit med länge och fått göra olika saker. Så det är väl för lång och trogen tjänst, skulle jag tänka mig, säger Håkan Widlund till Smålandsposten.

Annons
Fakta

Motiveringen

”Håkan har ett långt engagemang inom Svensk Friidrott där han verkat på olika nivåer. Allt från klubbtränare i IFK Växjö, tränare på RIK i Växjö och landslagsledare för juniorlandslaget under många år. Håkans ledarskap är inkluderande och involverande, baserat på en stark värdegrund och allas delaktighet. Han har ett stort föreningsengagemang där han även verkat i styrelse och som tävlingsledare.”

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons