Annons
Växjö

Tre kommunanställda varnas – har misskött sitt jobb

Tre anställda inom Växjö kommun får nu skriftliga varningar.
Enligt arbetsgivaren har de tre misskött sitt jobb på olika sätt.
Växjö • Publicerad 25 mars 2023

Tre personer som är anställda inom Växjö kommun har tilldelats skriftliga varningar.

Skriftlig varning är en disciplinär påföljd som arbetsgivaren kan ge till en anställd som gör sig skyldig till fel eller försummelse i arbetet.

Annons

Den första varningen gäller en anställd inom utbildningsförvaltningen som vid flera tillfällen har kommit för sent till jobbet. ”Trots upprättande av handlingsplaner har problematiken med sena ankomster kvarstått”, står det i varningen som har undertecknats av förvaltningschefen och skickats till den anställde.

Även två personer som jobbar inom omsorgen i Växjö varnas. Den ene har enligt kommunen varit ”olovligt frånvarande” från arbetsplatsen och den andre ska ha uppträtt på ett olämpligt sätt i sin yrkesroll. Enligt kommunen har den anställde visat på ”bristande följsamhet av rutiner samt bristande bemötande mot kollegor, omsorgstagare och anhöriga”.

Om de tre fortsätter att missköta sig eller om de begår andra förseelser så riskerar de att förlora sin anställning, står det vidare i de tre skriftliga varningarna.

Foto: JONAS LJUNGDAHL
Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons