Annons
Växjö

Tre män kidnappade kvinna i Växjö

Växjö • Publicerad 15 februari 2023
.
.Foto: JESPER ZERMAN

Den 26 november i fjol utspelade sig ett kidnappningsdrama i Växjö. Två tog sig in i ett pars bostad och krävde pengar. De hotade och misshandlade mannen innan de tog med sig kvinnan och försvann.

Nu har tre män åtalats för människorov och försök till människorov. Det är oklart vad motivet var.

Annons

Enligt åklagaren ska männen ha försökt ta med sig mannen till Göteborg eller annan okänd plats för att där skada målsägande till ”liv och hälsa eller utöva utpressning”. Efter misshandeln i bostaden tvingades mannen lasta in sin elcykel i en bil och tvingades in i bilen. Men han lyckades fly innan bilen kördes i väg.

I bilen satt dock kidnapparna och kvinnan som kördes till en bankomat vid stationen i Växjö där hon tvingades ta ut 6 000 kronor i kontanter.

Den utsatte mannen lyckades se var kvinnans mobiltelefon fanns och larmade polisen som kunde stoppa bilen på Sandgärdsgatan.

De tre åtalade männen förnekar brott. De ska ha varit påverkade av kokain vid tillfället.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons