Annons
Växjö

Tre ordningsvakter blev slagna av kroggäst under stökig krognatt

Ett flertal polisanmälningar har kommit in från ordningsvakter som gäller både våldsamt motstånd, men även att de ska ha blivit slagna.
Växjö • Publicerad 18 juli 2022

Fyra ordningsvakter som arbetade vid en krog på Storgatan i Växjö fick ingripa mot en och samma man som är i 25-årsåldern.

– En ordningsvakt blev slagen i ansiktet, ytterligare två vakter ska även ha blivit slagna av samma man. När mannen även satte sig i motvärn och hindrade deras arbete så tillkallade de polis som befann sig i närheten, säger Christine Bergkvist-Björklund, presstalesperson vid polismyndigheten.

Annons

Händelsen inträffade strax innan klockan två under natten till söndag. Mannen är nu misstänkt för våld mot tjänsteman och våldsamt motstånd.

Lite senare på samma plats så beskriver ordningsvakter att det åter blev stökigt på platsen.

– Polisen ska ha behövt avvisa folk då en grupp på tio till tjugo personer börjar störa ordningsvakternas arbete och har åsikter om hur de sköter sitt jobb, säger Christine Bergkvist-Björklund.

En person vägrade lämna platsen och fick föras till polishuset i Växjö, misstänkt för våldsamt motstånd.

Adam SjöborgSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons