Annons

Tre restaurangägare döms för bokföringsbrott

Växjö • Publicerad 30 december 2023
Lagbok.
Lagbok.Foto: MAXIM THORE

Tre män som vid olika tillfällen varit företrädare för ett bolag som drivit en restaurang i Växjö har dömts för bokföringsbrott.

En 55-årig man dömts till villkorlig dom och ska betala 8 000 kronor i dagsböter. Dessutom döms en 47-årig man och en 25-årig man till villkorlig dom och ska betala 2 500 kronor i dagsböter vardera.

Annons

De ska som företrädare för bolaget vid olika tillfällen under 2019 och 2020 ha underlåtit att löpande bokföra affärshändelser och bevara räkenskapsinformation på ”ett betryggande sätt”. Under 2019 har viss bokföring skett men den var bristfällig och avsedde endast en del av alla affärshändelser. Under de första månaderna 2020 har det inte bokförts någon affärshändelse.

Tingsrätten skriver i domen att en av männen som nu döms framstår som en så kallad målvakt och att det inte har framkommit att han har tagit över bolaget för att han haft något intresse av att driva restaurangverksamhet.

MISSA INTE VÅRT ERBJUDANDE!

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons