Annons
Växjö

Treåring hittad okontaktbar i parkerad bil i Växjö – vårdas på sjukhuset

En treårig pojke fick föras till Växjö lasarett med ambulans efter att ha hittats i en bil på Arabyområdet på fredagen. Pojkens vårdnadshavare misstänks nu för grovt vållande till kroppsskada.
Växjö • Publicerad 17 juni 2022 • Uppdaterad 20 juni 2022
Akuten på Växjö lasarett.
Akuten på Växjö lasarett.Foto: Montage/Smålandsposten

Vid halv tvåtiden på fredagseftermiddagen slog någon larm till SOS om att ett litet barn låg okontaktbar i en parkerad bil på en gata på Arabyområdet i Växjö.

– Det var en treårig pojke som fick föras till Växjö lasarett. Han ska ha varit okontaktbar. Jag vill inte gå in på mer detaljer om skadeläget eller händelsen i sig eftersom det är en åklagarledd utredning, säger Rickard Lundqvist vid polisens ledningscentral i Malmö.

Annons

Kan pojken ha blivit medvetslös i bilen på grund av värmen?

– Jag vill inte gå in på detaljer kring hur pojken kan ha hamnat i det tillståndet. Han är nu under vård på lasarettet och jag får hänvisa till vården om tillståndet, fortsätter Rickard Lundqvist.

Han berättar att polisen har upprättat en anmälan om grovt vållande till kroppsskada och att en av pojkens vårdnadshavare misstänks för brottet.

Jourhavande förundersökningsledare vid Kronobergspolisen vill inte uttala sig utan hänvisade på fredagskvällen till presstjänsten.

På kvällen meddelade Region Kronoberg att treåringens tillstånd betecknas som stabilt. Han fick först intensivvård i Växjö men har nu förts till Universitetssjukhuset i Lund för vidare vård.

Under lördagsmorgonen meddelade även polisen att pojkens tillstånd är stabilt.

– Ärendet är i sin natur ett känsligt ärende med tanke på att det är ett så pass litet barn och en förälder som är misstänkt. Föräldern är inte gripen utan står som misstänkt i ärendet, säger Kim Hild, presstalesperson på polisen på lördagen.

Vårdnadshavaren är fortsatt misstänkt för grovt vållande till kroppsskada.

– Det ska framförallt utredas hur det kommer sig att det händer. Just nu har vi inte svar som vi kan ge i de frågorna, säger Kim Hild

Jesper MarkenSkicka e-post
Erik EricsonSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons