Annons
Växjö

Trimmad motor havererade dubbla gånger – Växjöbo anklagar bilverkstad

Växjö • Publicerad 26 mars 2022
Genrebild.
Genrebild.Foto: Mattias Pettersson

Sex månader efter Växjöbons begagnade bilköp havererade motorn. Mannen fick då ersättning för skadorna och en ny motor installerad. Men bara ett halvår senare, sommaren 2021, havererade även den nya motorn, skriver Smålandsposten.

Mannen fick då veta att skadorna inte skulle täckas av försäkringen den här gången, eftersom det framkommit att orsaken till haverierna var att bilmotorns styrenhet var trimmad. Något mannen inte visste om när han köpte den begagnade bilen.

Annons

Han vände sig till Allmänna reklamationsnämnden (ARN) och krävde att bilverkstaden skulle ersätta honom med 173 000 kronor som det skulle kosta att byta ut motorn en gång till. Enligt mannen borde bilverkstaden ha upptäckt orsaken till haverierna vid felsökningen av bilen.

Företaget hävdade i sitt svar till ARN att det är oerhört svårt att upptäcka om motorer är trimmade och att man utförde ett fackmässigt arbete och ARN går nu på Växjöföretagets linje. Nämnden skriver i sitt beslut att det inte finns något som tyder på att arbetet inte skulle ha utförts på ett korrekt sätt.

Erbjudande

Testa SMP digital plus: En månad för en krona

Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i en månad för endast en krona.

Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

Läs mer om erbjudandet och teckna din prenumeration här!

Tova LyrénSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons