Annons
Växjö

Trio utsattes för väpnat rån – 19-åring döms till fängelse

Växjö • Publicerad 19 juni 2022
polis, polisbil,
polis, polisbil,Foto: Lena Ehring

I februari i år stämde tre Växjöbor i 20-årsåldern träff med en man som sålde cannabis. Men när trion kom till Spetsamossen där de skulle träffa försäljaren dök tre maskerade rånare upp, varav en drog fram en pistol och hoppade in i bilen.

Rånaren ska enligt trion ha satt pistolen mot tinningen på en av målsägandena samtidigt som han krävde att de skulle överlämna pengar, nycklar och mobilen. En av männen ska också ha blivit slagen med pistolen i huvudet. De andra två rånarna stod under händelsen utanför fordonet och höll vakt.

Annons

En stund senare grep polisen i Växjö en 19-årig Växjöbo i en butik i närheten av brottsplatsen. Han befann sig på kundtoaletten där patrullen hittade en ansiktsmaskering och pistolen, som var en soft air gun. På pistolens mynning fanns dna från mannen som blev slagen i huvudet med vapnet.

19-åringen döms nu till ett och ett halvt års fängelse för tre fall av personrån. Han ska betala totalt 55 000 kronor i skadestånd till de drabbade männen.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons