Annons

Truckar för tio miljoner stals – nu har tjuvgömman avslöjats

Fem truckar till ett sammanlagt värde på uppemot tio miljoner stals från en byggnad i Ingelstad. Med hjälp av gps-utrustning på en av truckarna har nu tjuvgömman avslöjats.
Ingelstad • Publicerad 14 februari 2024
Polisen har hittat de fem truckarna som stals i början av februari.
Polisen har hittat de fem truckarna som stals i början av februari.Foto: ADAM WRAFTER

I början av februari bröt sig flera personer in i en större lagerlokal belägen i Ingelstad längs med riksväg 27. I samband med det stals fem truckar med tillhörande batteriutrustning som hade ett sammanlagt värde på uppemot tio miljoner kronor. Truckarna väger närmare 15 ton totalt och gärningspersonerna måste ha haft flera lastbilar för att frakta bort.

Nu har polisen lyckats lokalisera truckarna. På en av truckarna ska GPS-utrustningen ha börjat fungera och ägaren fick ett meddelande om att den befann sig i Bålsta utanför Enköping.

Annons

– Vid en husrannsakan hittades samtliga truckar. En man i 50-årsåldern som ägde fastigheten har delgivits misstanke om grov stöld alternativt häleri men är inte frihetsberövad, säger polisens presstalesperson Robert Loeffel.

Enligt Loeffel ska tjuvarna ha försökt ändra identitet på truckarna.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons