Annons
Växjö

Trygghetsmätning genomförs i Växjö

Växjö • Publicerad 16 augusti 2022

Polisen och Växjö kommun gör en ny trygghetsmätning. Under de senaste dagarna har slumpmässigt utvalda Växjöbor mellan 16 och 85 år fått hem brev från polisen och Växjö kommun.

Trygghetsmätningen görs för att polisen och kommunen ska få bättre kunskap om medborgarnas uppfattning om sin boendemiljö. Respondenterna kommer att få svara på frågor som bland annat berör huruvida de har blivit utsatta för brott, om de känner oro för brott och om de känner sig trygga i sitt bostadsområde om kvällarna.

Annons

– Det är viktigt för oss att många svarar på undersökningen. Resultatet av den lokala trygghetsmätningen är ett av de viktigaste underlagen vi har för att prioritera och förebygga problem och brott i samverkan mellan polis, kommun och andra parter. Om du är en av de slumpmässigt utvalda medborgare som fått en enkät hemskickad hoppas vi att du tar dig tid att svara, säger Mats Trulsson, ansvarig för trygghetsmätningarna i polisregion Syd.

Foto: Johannes Turstam
Nadia HagbergSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons