Annons
Växjö

Tuffa tider för Växjöföretaget - skär ner på personal

Växjö • Publicerad 14 augusti 2023
JLTs vd Per Holmberg.
JLTs vd Per Holmberg.Foto: Lars-Göran Rydqvist

Växjöföretaget JLT Mobile Computers levererar stryktåliga datorer och mjukvara till tuffa miljöer som gruvor, hamnar och lager. Nu har företaget redovisat sina siffror för första halvåret. Rapporten visar att omsättningen (87,6 miljoner kronor) och rörelseresultatet (0,0 miljoner kronor) minskat marginellt första halvåret.

Men bakom siffrorna finns ett större tapp under andra kvartalet. Framför allt gäller det orderingången som då mer än halverades, från 45,4 miljoner i fjol till 21,0 miljoner i år.

Annons

– Vi ser en nedgång på marknaden som har varit ganska kraftig, säger vd Per Holmberg till Smålandsposten.

Per Holmberg har två förklaringar. Den ena är den allmänna osäkerheten i den globala ekonomin med ökad inflation och höjda räntor som gör att många företag avvaktar med investeringar.

Den andra är den brist på komponenter som rått en längre tid som nu i stort sett åtgärdats. Med mer normala ledtider behöver företagen inte längre planera sina inköp lika långt i förväg. Under tiden som de korrigerar sitt beteende efter nya förhållanden minskar också orderingången.

JLT möter nedgången med besparingar. Bland annat minskar man personalstyrkan. Globalt har det försvunnit fyra tjänster.

Arvid NorlingSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons