Annons
Växjö

Tufft för chefer på varuhus i Växjö – nu krävs åtgärder

Växjö • Publicerad 26 februari 2023
Foto: Olof Elfverson

Inspektörer från Arbetsmiljöverket besökte nyligen ett varuhus i Växjö för att inspektera företagets arbetsmiljöarbete. Vid inspektionen framkom en arbetsmiljöbrist – cheferna var utsatta för hög arbetsbelastning och bristande återhämtning.

Myndigheten skriver i sitt inspektionsmeddelande att företaget, enligt lagen, har undersökt chefernas arbetsbelastning genom en enkät och medarbetaresamtal, men man har missat att ”bedöma risken för ohälsa bland denna grupp av arbetstagare”.

Annons

Nu kräver Arbetsmiljöverket att företaget ska genomföra en riskbedömning och därefter måste åtgärder vidtas för att minska chefernas arbetsbelastning.

”Åtgärderna ska leda till minskade krav i arbetet och/eller till att resurser för arbetet tillförs”, skriver myndigheten vidare.

Om inte chefernas situation på varuhuset förbättras hotar Arbetsmiljöverket med föreläggande eller förbud mot verksamheten och inspektörerna ska i vår genomföra en ny inspektion för att undersöka om bristerna har rättats till.

Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons