Annons
Växjö

Tufft för företagen i Kronoberg – fler anställda kan tvingas gå

Kronoberg • Publicerad 10 december 2022

Sverige går in i en lågkonjunktur och företagen i Kronoberg ser mörkt på framtiden vad gäller försäljning och investeringar.

Enligt Svenskt Näringslivs nya konjunkturprognos förstärker inflationen och lågkonjunkturen ett redan problematiskt läge.

Annons

– Många företag hann inte återhämta sig från pandemin innan de eskalerande elkostnaderna slog till och nu ser vi att ytterligare en sten läggs på deras börda. De höga elkostnaderna och risken för bortkoppling från elnätet gör dessutom att tänkta investeringar läggs på hyllan, vilket även det bidrar till sämre förutsättningar, säger Ulrica Bennesved, regionchef på Svenskt Näringsliv Kronoberg.

I Kronoberg och Kalmar län svarar en majoritet av företagen att det närmaste året kommer att bli sämre än det föregående, och många tror att det kommer leda till att anställda får gå.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons