Annons
Växjö

Tumult i matbutik – snattare blev våldsam mot väktare

Växjö • Publicerad 19 mars 2022
Coop Oxtorget i Växjö. Arkivfoto.
Coop Oxtorget i Växjö. Arkivfoto.

En kväll i mars i fjol upptäckte en civilklädd väktare en ung man som försökte snatta en energidryck inne på Coop vid Oxtorget i Växjö.

När väktaren konfronterade mannen, en 22-årig Växjöbo, utbröt stor tumult. 22-åringen sprang, men väktaren fick tag i hans jacka och tog ett hårt grepp om hans midjan. De båda hamnade på golvet inne i butiken, men han var stark och lyckades släpa sig på golvet ut ur butiken med väktaren på ryggen.

Annons

Väktaren lyckades dock larma sin kollega och de fick hjälp av polisen att till slut få kontroll på 22-åringen.

Händelsen har nu mannen dömts för vid Växjö tingsrätt, det gäller våld mot tjänsteman, ringa narkotikabrott och ringa stöld. Hans straff blir skyddstillsyn med 50 timmars samhällstjänst.

Erbjudande

Testa SMP digital plus: En månad för en krona

Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i en månad för endast en krona.

Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

Läs mer om erbjudandet och teckna din prenumeration här!

Tova LyrénSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons