Annons
Växjö

Tumult när polisen slog till mot bostad – man beväpnade sig med tillhygge

När polisen på måndagen genomförde ett tillslag mot en bostad i Växjö för att hämta in en man som misstänks för ett grovt brott, uppstod stort tumult.
Växjö • Publicerad 13 juni 2022 • Uppdaterad 14 juni 2022

På måndagsmorgonen genomförde polisen ett tillslag mot en bostad i Växjö. Enligt jourhavande förundersökningsledare Tim Christensson var det en planerad insats från polisens sida där man skulle få tag på en man som misstänks för ett grovt brott.

– Den här mannen skulle hämtas in till polishuset men det uppstod tumult. Han blev mycket hotfull mot poliserna och beväpnade sig med ett tillhygge som han gick till angrepp med. Poliserna tvingades använda pepparsprej och säkrade honom sedan på golvet, säger Tim Christensson.

Annons

Poliserna ska inte ha blivit skadade vid tumultet.

– Mannen är kommunanställd i Växjö och välkänd av polisen sedan tidigare, fortsätter Tim Christensson som i nuläget inte vill gå in på hans ålder eller vilket grovt brott som han utreds för.

I bostaden hittade poliserna även narkotika och mannen var knarkpåverkad när han greps.

– Han sitter nu anhållen och är även misstänkt för hot mot tjänsteman och narkotikabrott innehav och eget bruk, säger Tim Christensson.

Här saknas innehåll

Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons