Annons
Växjö

Tungt trafikbuller i lägenhetshus i Växjö – kommunen kräver åtgärder

Växjö • Publicerad 31 december 2021
Arkivbild.
Arkivbild.Foto: Margareta BloomSandeback

Bullret från trafiken är för högt för de boende i ett äldre lägenhetshus i Växjö centrum. Det konstaterades vid en inspektion utförd av kommunens miljö- och hälsoskyddsnämnd under 2016, skriver Smålandsposten.

Nu – efter fem års utredning – har nämnden beslutat att fastighetsbolaget som äger huset måste byta ut fönstren. Bolaget har 180 dagar på sig att sänka ljudnivån i lägenheterna till 30 decibel, enligt riktvärdena i trafikbullerförordningen.

Annons

Miljö- och hälsoskyddskontoret har även beslutat att kommunen ska ge ett ekonomiskt bidrag till fönsterbytena. Detta eftersom gatan utanför fastigheten är kommunal med hög trafikbelastning.

Testa SMP digital plus: En månad för en krona

Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i en månad för endast en krona.

Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

Läs mer om erbjudandet och teckna din prenumeration här!

Tova LyrénSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons