Annons
Växjö

Tusentals har skrivit under namninsamling mot sjukhusplanerna i Räppe

Växjö • Publicerad 1 mars 2022

För tre år sedan fattade politikerna i Region Kronoberg ett inriktningsbeslut om nytt sjukhus i Räppe. Nu på onsdag, den 2 mars, ska politikerna besluta om vilket av de två framtagna alternativen som ska bli av. Antingen blir det ett nytt sjukhus där det nuvarande sjukhus CLV ligger eller ett nytt akutsjukhus i Räppe. Majoriteten har inför beslutet gått ut med att de kommer att rösta för Räppealternativet.

En av motståndarna till planerna på ett nytt sjukhus i Räppe är föreningen Växjö Forum. De har startat en namninsamling under namnet ”Skjut upp beslutet om nytt sjukhus!” som har fått nästan 2 000 underskrifter.

Annons

Växjö Forum vill att alternativet med att vara kvar på CLV ska utredas mer och att beslutet ska återremitteras.

Skiss på ett nytt sjukhus i Räppe.
Skiss på ett nytt sjukhus i Räppe.Foto: Region Kronoberg/Växjö kommun
Erbjudande

Testa SMP digital plus: En månad för en krona.

Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i en månad för endast en krona.

Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

Läs mer om erbjudandet och teckna din prenumeration här!

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons