Annons
Växjö

Två av tio kronobergare ogillar sina grannar

Kronoberg • Publicerad 28 oktober 2022
20 procent av kronobergarna ogillar sina grannar.Foto: JOHANNA LUNDBERG

Den 31 oktober är det Grannens dag som uppmärksammas runt om i landet. En ny Sifoundersökning som genomförts på uppdrag av Länsförsäkringar Fastighetsförmedling visar att 20 procent av kronobergarna inte gillar sina grannar. Det är näst flest i hela landet – bara i Östergötland är andelen som ogillar sina grannar fler.

– En god relation till grannarna och bra gemenskap i bostadsrätts- eller samfällighetsföreningen, ökar ofta intresset för en bostad som är till salu. Särskilt efter pandemin när fler spenderar en större del av arbetstiden i hemmet. Många bostadsspekulanter ställer frågor till både säljaren och mäklaren om personerna som bor i närområdet, säger Marcus Svanberg, vd på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling.

Annons

76 procent av kronobergarna är positivt inställda till sina grannar. Det är främst unga vuxna som är minst positiva mot sina grannar.

En annan Sifoundersökningar som gjorts på uppdrag av Fastighetsbyrån visar vilka granntyp flest svenskar fruktar. De typer som svenskarna minst vill ha som grannar är den högljudda festprissen (29%), den sura, ljudkänsliga tanten/farbrorn (21 %) och den skrikiga barnfamiljen (13 %).

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons