Annons
Växjö

Två bilar i frontalkrock – fem personer till sjukhus

Växjö • Publicerad 9 september 2022
Stort räddningspådrag efter frontalkrocken som fem personer var inblandad i.
Stort räddningspådrag efter frontalkrocken som fem personer var inblandad i.Foto: Carl Carlert

Vid klockan 12.30 på fredagen inträffade en trafikolycka på länsväg 707 strax väster om Gemla.

Två personbilar frontalkolliderade. Enligt polisens ledningscentral var flera personer fastklämda i bilarna efter olyckan. Totalt var fem personer inblandade i händelsen. Enligt räddningstjänsten fick samtliga föras till sjukhus med ambulans.

Annons

Vägen stängdes av i riktning mot Alvesta, men den kunde öppna igen vid 13.30-tiden.

– Vägen är helt avstängd och kommer att vara så i cirka en halvtimme till medan vägbanan saneras och städas, berättade ledningsoperatören vid Räddningstjänstsamverkan Småland-Blekinge strax efter klockan ett på fredagseftermiddagen.

Enligt operatören var det två personbilar som av okänd anledning frontalkrockade på vägen och en av bilarna hamnade i diket.

Två av personerna i den ena bilen blev fastklämda vid krocken men vid ettiden hade samtliga fem personer som färdades i de två bilarna tagits ur fordonen.

– Alla fem har omhändertagits av ambulanspersonalen men jag vet inte hur många som behöver följa med till sjukhus, fortsätter operatören.

Under fredagseftermiddagen meddelar Region Kronoberg att en av de fem inblandade är ett barn under 18 år, som blev lindrigt skadad men som stannar kvar på sjukhuset för undersökning.

En man i 30-årsåldern vårdas för livshotande skador. En annan man, även han i 30-årsåldern blev allvarligt skadad i samband med olyckan. Två andra män i 30-årsåldern skadades lindrigt.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Jesper MarkenSkicka e-post
Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons