Annons
Växjö

Två bilar i krock i Växjö – misstänkt gärningsman greps

Kvart i fem på lördagseftermiddagen befann sig räddningstjänsten och polis på Evedalsvägen där det inträffade en trafikolycka med två bilar.
Växjö • Publicerad 4 november 2023 • Uppdaterad 5 november 2023
Trafikolycka på Evedal i Växjö.
Trafikolycka på Evedal i Växjö.Foto: Carl Carlert

Enligt räddningstjänsten hade två personbilar kolliderat. En bil låg på taket i diket och den andra stod på sidan av vägen mot diket.

Räddningstjänstens ledningsoperatör berättar att det inte verkar ha uppstått några synliga personskador i samband med olyckan.

Annons

– Vi har inte fått något skadeläge på räddningstjänsten. Vi har sett över bilarna och de kommer att börja bärgas, sade operatören.

Polisen fanns på plats för att en person skulle ha avvikit från trafikolyckan.

– En person ska ha setts lämna platsen till fots och den personen söker vi efter. Vi vet inte om denne är skadad eller om det handlar om någon annan anledning, sade Rickard Lundqvist som är presstalesperson hos polisen i region syd.

Personen som lämnade olycksplatsen sprang in i skogen, men anträffades någon timme senare med hjälp av hund och hundförare.

Det rör sig om en man i 45-årsåldern. Han greps misstänkt för tillgrepp av fortskaffningsmedel och är även misstänkt för drograttfylleri, grov olovlig körning, vårdslöshet i trafik samt smitning från trafikolycksplats.

På natten till söndagen breddar polisen i Växjö bilden av händelsen:

Mannen som misstänks för brott ska ha kört i över 100 km/h.

– Han kör in i bakänden på bilen framför, säger Fabian Sandberg, jourhavande förundersökningsledare vid polisen i Växjö.

Det visade sig dock att mannen precis hade köpt bilen som han körde. Han misstänks därför inte längre för tillgrepp av fortskaffningsmedel.

– De andra misstankarna kvarstår, men gripandet har hävts. Han är flitigt förekommande hos oss och är dömd för flera liknande brott sedan innan, säger Sandberg på söndagsmorgonen.

Elvedin BasicSkicka e-post
Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons