Annons
Växjö

Två döms till fängelse efter skottlossningen i Växjö

Växjö • Publicerad 24 oktober 2022
Skottlossning i Växjö den 11 mars 2022.
Skottlossning i Växjö den 11 mars 2022.Foto: Carl Carlert

Tre män och en kvinna åtalades efter skottlossningen vid Shill Dalbo på Mörners väg i Växjö den 11 mars i år. Nu har två av de åtalade männen dömts.

En 24-åring som ska ha skjutit en man i benet med två skott döms till fem och ett halvt års fängelse. Åklagaren åtalade honom för mordförsök men tingsrätten dömer honom för grov misshandel och grovt vapenbrott.

Annons

En 23-årig man döms för grovt vapenbrott men frias från anklagelserna om misshandeln. 23-åringen döms till fängelse i två år och tre månader.

Efter skottlossningen flydde de två männen utomlands och efter att ha blivit häktade i sin frånvaro av Växjö tingsrätt greps de på Atens internationella flygplats.

De andra två åtalade frias helt från anklagelser om skyddande av brottsling. Den 22-årig kvinnan åtalades för flera fall av skyddande av brottsling då åklagaren menade att hon transporterat en resväska inför männens flykt och vid upprepade tillfällen swishat pengar till skytten. En man misstänktes ha gömt eller förstört kläder som de inblandade bar vid skottlossningen men även han frias.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons