Annons
Växjö

Två döms till fängelse för grovt vapenbrott

Växjö • Publicerad 8 mars 2022
En av pistolerna.
En av pistolerna.Foto: Polisen

Två unga män döms för grovt vapenbrott sedan polisen hittat två pistoler i en bostad på Vintervägen i Växjö. Det ska handla om två halvautomatiska pistoler.

En av de dömda är en rapartist som döms till 20 månaders fängelse. Den andra dömde mannen får 15 månaders fängelse som påföljd.

Annons

Den sistnämnde mannen har erkänt vapenbrott medan rapartisten, som också misstänks för medhjälp till mord i den pågående mordutredningen efter mordet den 11 september förra året, har förnekat brott.

En tredje ung man, 19 år gammal, frikänns. Han satt häktad i drygt fyra månader men den friande domen var väntad eftersom tingsrätten släppte honom från häktet direkt efter rättegången.

Här saknas innehåll

Erbjudande

Testa SMP digital plus: En månad för en krona.

Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i en månad för endast en krona.

Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

Läs mer om erbjudandet och teckna din prenumeration här!

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons