Annons
Växjö

Två kronobergare döms till fängelse för inblandning i mord

Växjö • Publicerad 30 september 2022
Alla de fem åtalade fångas av övervakningskameror i närheten av mordplatsen samma kväll. I bilden till höger syns den nu morddömde 17-åringen samt 19-åringarna från Uppvidinge och Växjö.
Alla de fem åtalade fångas av övervakningskameror i närheten av mordplatsen samma kväll. I bilden till höger syns den nu morddömde 17-åringen samt 19-åringarna från Uppvidinge och Växjö.Foto: Ur polisens förundersökning

Efter ett knivbråk i Kalmar på valborgsmässoafton avled en 22-årig man av sina skador. Nu har fem män, varav två från Kronoberg, dömts av Kalmar tingsrätt.

Den mördade 22-åringen trodde att han kom till bensinmacken för att reda ut en konflikt men han blev i stället utsatt för hänsynslöst våld. En 23-årig man och en 17-pojke har dömts för mord efter att ha knivhuggit 22-åringen en gång var. 23-åringen döms till 16 års fängelse för mord och 17-åringen, som får ungdomsrabatt, döms till sluten ungdomsvård i fyra år.

Annons

Två 19-åriga män från Kronobergs län döms tillsammans med en annan 19-åring för grov misshandel och fängelse i två år. Enligt tingsrätten ska trion ha misshandlat offret med flera slag och sparkar mot hans huvud och kropp.

En av kronobergarna är bosatt i Växjö. Den andre mannen är bosatt i Uppvidinge kommun och greps i somras i centrala Växjö efter att ha varit efterlyst för inblandning i mordet i Kalmar.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons