Annons
Växjö

Två kvinnor från Växjö prisades under Årets mama

Växjö • Publicerad 17 november 2022
Irena Pozar och Sabina Karlsson prisades båda under Årets mama.
Irena Pozar och Sabina Karlsson prisades båda under Årets mama.Foto: Montage: Josefine Stenersen/Privat

I veckan delade tidningen mama ut sin årliga utmärkelse Årets mama. Vinnarmamas i sex olika kategorier utsågs under temat ”Mammor som gör skillnad”, varav två av vinnarna kommer från Växjö.

Irena Pozar utsågs till Årets framtidsmama med motiveringen: ”Hon är journalisten, krönikören och chefredaktören som har en av Sveriges starkaste feministiska röster när det gäller att granska unga kvinnors villkor, förlossningsvården och metoo - för att synliggöra och förbättra för framtiden. Med rubriker som ”Bebisar dör i onödan – någon måste ta ansvar” är hon med och driver en av våra största hjärtefrågor. Tack för att du kämpar!”

Annons

Dessutom utsågs modellen Sabina Karlsson från Växjö till Årets fashionmama. Hon utsågs tidigare i år till Årets modell på Ellegalan.

Motivering till Årets fashionmama lyder: Hon är supermodellen som länge försökte passa in i de ideala modellmåtten, men som fick nog och valde att omfamna sina naturliga kurvor. Sedan dess har hon varit med och kämpat för en modevärld i förändring – där det idag finns utrymme att visa olika kroppar och utseenden. Och efter två graviditeter går karriären bättre än någonsin.

Sabina Karlsson kom tvåa i TV3:s ”Top Model” 2006 men fick efter det ständigt höra från branschfolk att hon var för kraftigt byggd. Hon bestämde sig för att sluta vara en så kallad ”straight size”-modell och i stället gå över till ”plus size”. Hon har sedan dess gjort stor succé i New York.

Fakta

Vinnare Årets mama 2022

Årets fashionmama – Sabina Karlsson

Årets framtidsmama – Irena Pozar

Årets humormama – Louise Edlund Winblad

Årets mamaduo – Asabea och Opokua Britton

Årets powermama - Farah Abadi

Årets mamaröst – Jenny Larsson

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons