Annons
Växjö

Två lärare på Växjöskola i bråk om bil

Växjö • Publicerad 23 december 2022

Två lärare som arbetar på en skola i Växjö har hamnat i ett bråk om en bilaffär. Männen kom i somras överens om en bilförsäljning där den ene skulle ta över den andres bil, skriver Smålandsposten.

Bilägaren hävdar att de först var överens om att kollegan skulle köpa fordonet men kollegan menar att det inte handlade om ett köp utan om ett hyresavtal där han skulle betala 3 000 kronor i månaden.

Annons

Bilägaren hävdar att han utan framgång krävt att få tillbaka sin bil medan kollegan menar att han har sagt upp hyresavtalet och vid flera tillfällen erbjudit sig att återlämna bilen. Då ska bilägaren enligt kollegan ha vägrat att ta emot bilnycklarna på parternas gemensamma arbetsplats, skriver Smålandsposten.

Bilägaren har ansökt om särskild handräckning för att få tillbaka sin bil men nu har både Kronofogden och Växjö tingsrätt avslagit ansökan. Enligt rätten ger utredningen stöd för att kollegan verkligen har försökt att lämna tillbaka fordonet.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons