Annons

Två män anhållna – misstänks för misshandel efter misslyckat rån

De två män som greps kort efter att en man blev misshandlad på Nydalavägen under natten till onsdag har nu anhållits.
Polisen efterlyser mer information från allmänheten.
Växjö • Publicerad 12 oktober 2023
(genrebild).
(genrebild).Foto: Herman Rydeberg

Boende på Nydalavägen på Arabyområdet larmade polisen under natten till onsdag. Orsaken var en pågående misshandel av en medelålders man.

– Gärningsmännen försöker råna honom. De ska även ha sagt till mannen att de tänkte skada honom om han kontaktade polisen, säger jourhavande förundersökningsledare Fabian Sandberg.

Annons

Två unga män greps kort efter att polisen larmades. De är misstänkta för att ha misshandlat mannen samt övergrepp i rättssak.

– Polisen var snabbt på plats efter larmet och i samband med gripandet ska männen ha uttalat hot mot poliserna. Därför är de även misstänkta för hot mot tjänsteman.

Männen, som är kända av polisen sedan tidigare, har nu anhållits. Besked om eventuell häktning ska tas senast imorgon fredag, berättar Fabian Sandberg.

Polisen efterlyser nu mer information från allmänheten.

– Har någon hört eller sett något kopplat till detta får man gärna höra av sig till polisen.

Adam SjöborgSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons