Annons
Växjö

Två män döms till fängelse för nattlig stöld i Gemla

Växjö • Publicerad 7 mars 2022
Växjö Tingsrätt. Arkivfoto.
Växjö Tingsrätt. Arkivfoto.Foto: Lars-Göran Rydqvist

Männen gav sig ut på en nattlig räd och snodde med sig föremål till ett värde av 3 000 kronor från en livsmedelsbutik i Gemla. Nu döms två män, 38 respektive 48 år, till fängelse för kuppen.

Den aktuella händelsen utspelade sig vid livsmedelsbutiken Gemla Livs AB i oktober 2020. På en övervakningsfilm som polisen har tagit del av, syns tre män anlända till platsen tillsammans i en bil.

Annons

De tar en högtryckstvätt och en back med oljor och lösningsmedel som tillhör butiken och försöker även bryta sig in i en bil som har stått parkerad på platsen. Därefter åker trion från platsen.

Nu döms två av männen vid Växjö tingsrätt. Den tredje har sedan händelsen avlidit.

Sedan båda männen förekommer i belastningsregistret sedan tidigare bedömer tingsrätten att båda männen ska straffas med fängelse för stölden. Den 38-årige mannen döms till 14 dagars fängelse för stölden i Gemla.

Mannen som är 48 år döms för två fall av stöld, sedan han även tagit en båtmotor från en båt på en camping i Alvesta drygt ett halvår efter stölden i Gemla. Strafflängden i hans fall blir en månads fängelse.

Gärningspersonerna ska även betala skadestånd på sammanlagt 3 800 kronor till Gemla Livs AB. Summan omfattar värdet för det tillgripna godset samt den skada på bilen som männen orsakade när de försökte bryta sig in i bilen.

Tova LyrénSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons