unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Två män greps i Växjö – hade frystorkad narkotika i lägenheten

Polisens särskilda fokusgrupp riktad mot narkotika och vapen kunde gripa två män i Växjö under torsdagskvällen. Efter kontroll i hemmet visade det sig att de hade en större mängd frystorkad narkotika till försäljning.
Det var efter kontroller på Araby de två männen kunde gripas för narkotikabrott. Bilden är tagen vid ett annat tillfälle.
Det var efter kontroller på Araby de två männen kunde gripas för narkotikabrott. Bilden är tagen vid ett annat tillfälle.
Foto: Petronella A Lindgren

Fokusgruppen hade bedrivit vad jourhavande förundersökningsledare Emir Bajric beskriver som uppsökande verksamhet. Och det var i samband med den man kommit i kontakt med de två männen på Araby.

– När man sen kontrollerar dom uppstår misstanke om narkotikabrott och då går man hem till dem. Det är där man stöter på den här större mängden narkotika, säger Emir Bajric.

Det polisen upptäcker är förpackningar med frystorkad khat, alltså delar av växten Catha edulis som tidigare tuggades färsk och är centralstimulerande och har likheter med amfetamin, kokain och efedrin. Då behövdes större mängder färska växter.

– Nu kommer det in i landet i frystorkat skick och som vi förstår det så blandas det nu ut i olika drycker, säger Emir Bajric.

Den mängd narkotika som hittades i lägenheten var så pass stor att brottet rubriceras som av normalgraden och därmed kan resultera i ett fängelsestraff för de två männen. Emir Bajric vill inte gå in på hur mycket man hittat.

– Men det var så mycket att vi bedömer att det var i överlåtelsesyfte.

Männen, som är i 50- respektive 60-årsåldern, anhölls under torsdagskvällen och vidare utredning sker under fredagen.