Annons

Två män misstänkta för grovt knarkbrott i villakvarter på Hov

Två Växjöbor har häktats för grovt narkotikabrott i ett villakvarter i stadsdelen Hov i Växjö. Båda nekar till brott.
Växjö • Publicerad 28 augusti 2023
Två män har häktats misstänkta för grovt narkotikabrott i ett villakvarter på Hov i Växjö.
Två män har häktats misstänkta för grovt narkotikabrott i ett villakvarter på Hov i Växjö.Foto: Tomas Löwemo

Häktningsförhandlingarna mot de två männen hölls under fredagseftermiddagen bakom stängda i Växjö tingsrätt. De båda Växjöborna, 34 respektive 43 år gamla, häktades på sannolika skäl misstänkta för grovt narkotikabrott.

Kvinnan som greps för narkotikabrott försattes på fri fot av åklagaren efter att förhören avslutats. Hon anses inte längre kunna försvåra den fortsatta utredningen.

Annons

De båda nu häktade männen kontrollerades och greps klockan 16.30 i onsdags eftermiddag. När poliserna påträffade narkotika beslutades om husrannsakan i en bostad där det enligt uppgift hittades mer narkotika i form av pulver.

– Mängden narkotika som hittades gör att vi bedömer det som grovt narkotikabrott. I övrigt är vi i nuläget förtegna kring omständigheterna eftersom det pågår utredningsåtgärder, har polisens presstalesman Robert Loeffel tidigare uppgivit.

Åtal ska vara väckt senast den 8 september.

43-åringen dömdes i september i fjol av Växjö tingsrätt till fem månaders fängelse för narkotikabrott, dopningsbrott och brott mot lagen om sprängämnesprekursorer. Mannen har även vid tidigare tillfällen fällts för narkotikabrottslighet.

Den 34-årige kamratens enda brottmålsdom gäller grov vårdslöshet i trafik och drograttfylleri.

Daniel JohanssonSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons