Annons
Växjö

Två män tog sig in på inhägnat företagsområde – upptäcktes av väktare och polis

Växjö • Publicerad 13 september 2022
Foto: LENA GUNNARSSON, SMÅLANDSPOSTEN

I januari i år tog sig två män, 36 och 38 år gamla, in på ett inhägnat företagsområde på Västra industriområdet i Växjö. I området befann sig väktare och efter några minuter greps männen av flera polispatruller. Nu har männen dömts till fängelse för försök til stöld.

En polis ska ha hittat männen som hukade sig bakom en bil. De hade två ryggsäckar som innehöll misstänkta brottsverktyg som sågar, en kapskiva, en domkraft och multiverktyg.

Männen har nekat till brott och hävdat att de av en slump hade cyklat förbi företagsområdet och eftersom ”stället såg helt knäppt ut” blev de nyfikna och hoppade över stängslet.

36-åringen döms till två månaders fängelse och 38-åringen döms till tre månaders fängelse. De förekommer under ett stort antal avsnitt i belastningsregistret.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons