Annons
Växjö

Två Östersupportrar portade inför seriestarten

Växjö • Publicerad 29 mars 2024
Snart drar den nya säsongen igång.
Snart drar den nya säsongen igång.Foto: JONAS LJUNGDAHL

Snart drar fotbollssäsongen igång på allvar med seriestarter. Polismyndigheten i region Syd har släppt siffror för antalet individer som har tillträdesförbud till fotbollsmatcher i södra Sverige och enligt statistiken är det rekordmånga.

– För oss inom polisen är tillträdesförbud ett av flera instrument för att komma till rätta med ordningsstörningar i samband med idrottsevenemang. Tillsammans med övriga aktörer inom idrottsvärlden upprätthålls förbudet för att öka säkerheten och tryggheten på evenemangen, säger biträdande polisområdeschefen i Malmö, Tomas Rosenberg som också är en av de regionala kommenderingscheferna för idrottsevenemang.

Annons

I slutet av mars var två personer portade från att gå på Östers matcher i Superettan. Malmö FF har 49 portade personer och Kalmar FF en. Östers konkurrenter Helsingborg och Landskrona har två respektive tre personer portade

Lagen om tillträdesförbud vid idrottsarrangemang trädde i kraft 2005. Det är polisen, en idrottsklubb eller specialidrottsförbund som kan initiera ett ärende och därefter beslutar en åklagare om tillträdesförbud.

MISSA INTE!

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons