Annons
Växjö

Två personer misstänkta för mordet – polisen går ut med signalement

Under natten till fredagen mördades en 50-årig man i centrala delarna av Lammhult. Nu jagar polisen två misstänkta personer och går ut med signalement på paret.
Lammhult • Publicerad 6 maj 2023 • Uppdaterad 7 maj 2023
Polisbilar på plats utanför mordplatsen.
Polisbilar på plats utanför mordplatsen.Foto: CARL CARLERT

Strax innan klockan 01 på fredagen larmades polis och ambulans till en adress i centrala Lammhult med anledning av att en man skadats allvarligt i en lägenhet.

Mannen, en 50-årig som var på besök i lägenheten, fördes till sjukhus men avled strax efter att han kom in till sjukhuset.

Annons

Polisen har under fredagen och lördagen genomfört en omfattande insats för att få fram så många uppgifter som möjligt och arbetet har lett fram till att två personer nu är misstänkta för mord.

Det är en 57-årig man och en 49-årig kvinna som är anhållna i sin frånvaro och söks av polisen. Enligt polisen saknar paret bostad och förekommer sedan tidigare i brottsregistret, bland annat för narkotikabrott.

Polisen går också ut med ett signalement på paret. Mannen beskrivs vara av medellängd och har ljusblont lockigt hår. Kvinnan är runt 170 centimeter lång och har kort, svart hår.

Enligt polisen finns det ingen anledning tro att de skulle utgöra en fara för allmänheten. Om man har tips och iakttagelser kan dessa lämnas på 114 14. Vid en akut situation ska 112 användas.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons