Annons
Växjö

Två personer skadade vid stort bråk i Växjö

Vid 22-tiden på fredagen fick polisen larm om ett stort bråk på Teleborg i Växjö. Två personer har ådragit sig lindriga skador. Fem personer är gripna.
Växjö • Publicerad 6 maj 2022 • Uppdaterad 9 maj 2022

Här saknas innehåll

Larmet gäller Smedsvängen. Enligt larmet till polisen slogs ett stort antal personer utomhus. Tillhyggen användes i bråket och ett stort antal polispatruller och ambulans skickades till platsen.

De hittade två personer med stick- och skärskador. De togs om hand av ambulanspersonal. Region Kronoberg uppger sent på fredagskvällen att två personer kommit in med skador till sjukhus. De skadade är en vuxen man och en person under 18 år. Båda ska ha ådragit sig lindriga skador.

Annons

Polisen har upprättat en anmälan om grov misshandel.

Klockan kvart i elva meddelade polisen på sin hemsida att tre personer har gripits misstänkta för att ha varit inblandade i slagsmålet. Strax före midnatt uppgav polisen på sin sajt att ytterligare två personer gripits. Samtliga fem är pojkar och män. Polisen i Växjö uppgav under natten att de gripna är två män i 50-års-åldern, en man i 40-års-åldern och två pojkar som är under 18 år gamla. Samtliga är misstänkta för grov misshandel. Polisen söker också efter fler misstänkta gärningspersoner.

– Det är den enda informationen jag har om händelsen just nu. Det kan bli fler gripna och det kan vara fler skadade personer, men så här är läget just nu, säger Rickard Lundqvist vid polisens ledningscentral i Malmö tidigare på kvällen.

Tidigt på morgonen hade fyra av de fem gripna anhållits av åklagare, misstänkta för grov misshandel. En av de tidigare misstänkta hade då släppts.

– Den man som är släppt är i 50-års-åldern, säger Daniel Lennartsson som är jourhavande förundersökningsledare på polisen i Växjö.

Larmet om slagsmålet kom in till polisen via SOS Alarm. Enligt uppgifter ska det ha varit mellan 15 och 20 personer som var inblandade i slagsmålet.

Polisen uppger för TT att flera personer är förda till sjukhus med ambulans och att polisen jobbar med utredningsåtgärder också på sjukhuset.

Foto: Carl Carlert
Daniel RydströmSkicka e-post
Jesper MarkenSkicka e-post
Marcus ÅlsnäsSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons