Annons
Växjö

Två polischefer slutar i Kronoberg - lämnar för andra orter

Växjö • Publicerad 22 mars 2023
Jonas Eek, avgående lokalpolisområdeschef.
Jonas Eek, avgående lokalpolisområdeschef.Foto: Lars-Göran Rydqvist

Lokalpolisområdescheferna i Växjö och Ljungby, Jonas Eek respektive Roger Olsson, lämnar Kronoberg. Den förstnämnda har varit chef i Växjö sedan 2015

– Jag känner mig helt enkelt redo att göra någonting nytt. Sedan dök den här chansen upp att få motsvarande tjänst i Kristianstad, säger Jonas Eek till Smålandsposten.

Annons

Jonas Eek menar att arbetet med Araby är det han är mest stolt över under sina åtta år i Växjö.

– Jag sticker inte under stol med att jag är oerhört stolt över arbetet som vi gjort i Araby. Det räknas inte längre som ett särskilt utsatt område utan benämns nu som riskområde, vilket är nivån under.

Pernilla Bolmgren blir tillförordnad lokalpolisområdeschef i Växjö under ansökningstiden och målet är att chefstjänsten ska vara tillsatt innan sommaren.

En annan som lämnar Kronoberg är Roger Olsson. Efter två och ett halvt år lämnar han tjänsten som chef för Ljungby lokalpolisområde. Istället ska han tillträda tjänsten som lokalpolisområdeschef i Östra Skaraborg i region Väst.

Här saknas innehåll

Arvid NorlingSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons