unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Tvingades klä av sig naken i Växjö

.
.
Foto: Lars-Goran Rydqvist

I maj tidigare i år kritiserade Inspektionen för vård och omsorg, IVO, rättspsykiatriska regionkliniken i Växjö för att de brast i sin myndighetsutövning i samband med en kroppsvisitation. Då ska en man, som har vårdats på regionkliniken sedan 20 år tillbaka, ha tvingats klä av sig naken och byta kläder efter att han tagit emot besök.

Enligt P4 Kronoberg har mannen ännu en gång valt att anmäla regionkliniken då han återigen ska ha tvingats klä av sig naken och visiterats inför vårdare. Han menar att det är både kränkande och förnedrande.

– Det här är ett tvångsbeslut och är man föremål för rättspsykiatrisk vård eller psykiatrisk tvångsvård så kan en läkare grunda på de bedömningar man har gjord och fatta det här beslutet, säger David Wirdelöv, biträdande verksamhetschef på rättspsykiatriska regionkliniken, till P4 Kronoberg.