GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Innehåll A-Ö

     Tvist i domstol: Säljare avbröt fastighetsaffär trots köpekontrakt

     Växjö • Publicerad tisdag 14:56
     Bilden är en genrebild och har ingenting med händelsen att göra.
     Bilden är en genrebild och har ingenting med händelsen att göra.

     I våras skrev ett växjöpar på ett köpekontrakt för en fastighet i trakten av Ingelstad. Tillträdet skulle ske ett bestämt datum i juli, men bara några veckor innan det tilltänkta datumet skickade säljarna ett mejl där de gjorde klart att de inte tänkte slutföra affären, rapporterar Smålandsposten.

     Köparna hade betalat handpenningen, men efter att säljarna meddelat att de avbryter affären vägrade de att ta emot resterande del av köpeskillingen och ett undertecknat köpebrev uteblev därför.

     Växjöparet har nu vänt sig till tingsrätten för att vid vite av en kvarts miljon kronor förmå säljarna att underteckna köpebrevet.

     ”Det är en allmänt vedertagen princip att avtal ska hållas. XX och YY (säljarna) har på grund av det beskrivna handlandet gjort sig skyldiga till kontraktsbrott och är därmed skadeståndsskyldiga”, skriver jurist Victor Herrera i stämningsansökan som ännu inte delgetts säljarna.

     Tova LyrénSkicka e-post
     Så här jobbar vxonews med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.