Annons
Växjö

Tvist i domstol: Säljare avbröt fastighetsaffär trots köpekontrakt

Växjö • Publicerad 14 september 2021
Bilden är en genrebild och har ingenting med händelsen att göra.
Bilden är en genrebild och har ingenting med händelsen att göra.

I våras skrev ett växjöpar på ett köpekontrakt för en fastighet i trakten av Ingelstad. Tillträdet skulle ske ett bestämt datum i juli, men bara några veckor innan det tilltänkta datumet skickade säljarna ett mejl där de gjorde klart att de inte tänkte slutföra affären, rapporterar Smålandsposten.

Köparna hade betalat handpenningen, men efter att säljarna meddelat att de avbryter affären vägrade de att ta emot resterande del av köpeskillingen och ett undertecknat köpebrev uteblev därför.

Annons

Växjöparet har nu vänt sig till tingsrätten för att vid vite av en kvarts miljon kronor förmå säljarna att underteckna köpebrevet.

”Det är en allmänt vedertagen princip att avtal ska hållas. XX och YY (säljarna) har på grund av det beskrivna handlandet gjort sig skyldiga till kontraktsbrott och är därmed skadeståndsskyldiga”, skriver jurist Victor Herrera i stämningsansökan som ännu inte delgetts säljarna.

Här saknas innehåll

Tova LyrénSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons