Annons
Växjö

Tvist om nybyggd villa i Växjö – krävde halv miljon i prisavdrag

Villaköparen valde att stämma den byggansvarige och krävde närmare en halv miljon i prisavdrag, efter att flera fel upptäckts i den nybyggda villan. Nu har parterna nått en förlikning i tvisten.
Växjö • Publicerad 13 december 2023
Genrebild.
Genrebild.Foto: Mark Nordvall Hanlon

Tvisten gäller en nyligen uppförd villa i en av Växjös nya stadsdelar. Enligt mannen som köpte fastigheten upptäcktes flera fel och brister vid slutbesiktningen, bland annat konstruktionsfel i bostadens våtutrymmen.

Köparen valde att lämna in en stämningsansökan i Växjö tingsrätt mot den man som ansvarade för nybygget och krävde närmare en halv miljon kronor i prisavdrag.

Annons

Båda parterna anlitade jurister i tvisten men innan ärendet nådde domstolen kunde de nå en förlikning som de båda var nöjda med.

Förlikningen innebär att mannen som ansvarat för bygget ska ”avhjälpa samtliga fel i fastigheten som berör våtrummen genom anlitande av behörig fackman som utför arbetet”.

Det fackmässigt utförda arbetet i villan måste enligt avtalet stå klart senast i mitten av mars nästa år, annars väntar ett förseningsvite på 10 000 kronor per vecka.

Här saknas innehåll

Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons