Annons
Växjö

UF-företag vill göra idrotten mer tillgänglig – bildar Futsal-lag för personer med funktionsvarianter

Alla ska få möjlighet att idrotta. Det menar UF-företaget Alla kan UF som nu bildat futsal-laget Kings United för personer med olika funktionsvarianter.
– Vi drar igång träningarna i början av februari. Målet är att delta i en futsal-cup i maj, berättar vd Lisa Örnestad.
Växjö • Publicerad 4 februari 2024
Vi vill ge fler möjlighet att idrotta. Så nu har vi bildat Futsal-laget Kings United som välkomnar alla med funktionsvarianter, berättar UF-företagarna Lisa Örnestad, Sara Karlsson, Tindra Walden, Alva Sundqvist Lundqvist och Tilda Johansson.
Vi vill ge fler möjlighet att idrotta. Så nu har vi bildat Futsal-laget Kings United som välkomnar alla med funktionsvarianter, berättar UF-företagarna Lisa Örnestad, Sara Karlsson, Tindra Walden, Alva Sundqvist Lundqvist och Tilda Johansson.Foto: David Färdigh

Idrottsintresset är gemensamt för gymnasieeleverna Lisa Örnestad, Sara Karlsson, Tindra Walden, Alva Sundqvist Lindqvist och Tilda Johansson, som går på Växjö Fria och tillsammans driver Alla kan UF.

– Idrott skapar gemenskap. Med vårt UF-företag vill vi minska utanförskapet och aktivera personer som har olika funktionsvarianter.

Annons

Precis som namnet på UF-företaget så är parollen ”Alla kan”. Tjejerna har precis bildat futsal-laget Kings United.

– Vi kommer hålla träningar en gång i veckan.

Varför just futsal?

– Bollsporter är populära och futsal är något som passar alla.

För att vara med krävs att man tecknar ett medlemskap som kostar 800 kronor. Sedan får deltagarna utrustning, bland annat tröjor, strumpor och vattenflaska.

– Ett antal företag går in och sponsrar oss. Deras företagsnamn och loggor kommer att stå på tröjorna.

Drygt tio personer har hittills anmält sitt intresse och träningarna drar igång i början av februari.

– Vi kör en provträning den 11 februari i Furutåskolans gympahall.

Målet är därefter att arrangera en egen futsal-turnering i maj.

– Vi har ett utbyte med liknande futsal-lag i andra kommuner runt om i Sverige, exempelvis i Landskrona. Tanken är att bjuda in lagen och arrangera en turnering här i Växjö. Det kommer bli en höjdare!

Annons

MISSA INTE VÅRT ERBJUDANDE!

Här saknas innehåll

David FärdighSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons