Annons
Växjö

UF-företagarna i Växjö prisades på SM

Växjö • Publicerad 25 maj 2023
Årets tillväxtföretag 2023, TuGo UF, drivs av Växjö Fria Gymnasium-eleverna Josefin Arvidsson, Maria Svendsen och Matilda Axelsson.
Årets tillväxtföretag 2023, TuGo UF, drivs av Växjö Fria Gymnasium-eleverna Josefin Arvidsson, Maria Svendsen och Matilda Axelsson.Foto: Pressbild

I veckan avgjordes finalen av SM i Ung företagsamhet och Kronoberg var representerade av UF-företaget TuGo från Växjö Fria Gymnasium och läraren Ingela Kjellsson på Kungsmadskolan i Växjö.

TuGo UF, som har tillverkat tuggummiförpackningar med ett tvålockskoncept där det ena locket kan användas för att förvara det använda tuggummit likt en snusdosa, vann ”Årets tillväxtföretag” i Sverige.

Annons

– Det känns helt magiskt. Vi har kämpat så hårt det här året och gått igenom så mycket. Det har varit en berg- och dalbana. Men vi är fruktansvärt stolta. Det här trodde vi inte när vi började, men det har växt fram inom oss. Planen är att ta det här vidare, säger de unga företagarna från Växjö.

Årets tillväxtföretag

Motiveringen

"Vårt Tillväxtföretag erbjuder en produkt som löser ett aktuellt problem som finns i hela världen, skapar stora besparingar och bidrar till en rejäl samhällsnytta! Vi ser en tydlig tillväxt under UF året och en genomtänkt affärsidé som möjliggör en hållbar tillväxt även för framtiden i en skalbar uppväxling. Produkten bygger inte bara på snygg design utan framför allt, driver på ett förändrat beteende för den som nyttjar den. Genom dubbel ”locköppning” ser framtiden ljus ut! Stort grattis och lycka till önskar vi i juryn årets Tillväxtföretag: TUGO UF"

TuGo UF fick gå upp på scenen under finalen av SM i Ung Företagsamhet efter att ha vunnit "Årets tillväxtföretag"
TuGo UF fick gå upp på scenen under finalen av SM i Ung Företagsamhet efter att ha vunnit "Årets tillväxtföretag"Foto: Pressbild

TuGo UF drivs av Josefin Arvidsson, Maria Svendsen och Matilda Axelsson. När den regionala finalen avgjordes tidigare i år vann de tre av priserna, ”Årets innovation”, ”Årets vara” och ”Årets UF”.

TuGo UF var även nominerade i kategorin ”Årets UF-företag” men där vann Sobb UF som har tagit fram en gratis app som hjälper unga att komma in på arbetsmarknaden genom sommarjobb.

Ingela Kjellsson, lärare på Kungsmadskolan i Växjö, var nominerad i kategorin ”Årets UF-lärare” men vinnare blev Linda Hjalmarsson på Norrköpings Lärlingsgymnasium.

Fakta

Alla vinnare på SM i Ung Företagsamhet 2023

Årets UF-företag: Sobb UF, Göteborg/Fyrbodal, Kitas gymnasium/Uddevalla gymnasieskola

Årets innovation: Head Lock UF, Västerbotten, Dragonskolan

Årets ekologiskt hållbara UF-företag: Collect to Recycle UF, Jönköping, Erik Dahlbergsgymnasiet

Årets socialt hållbara UF-företag: Childful UF, Göteborg, Göteborgs Högre Samskola gy.

Årets hantverkare: Göstas Fond UF, Göteborg, Göteborgs Högre Samskola gy.

Årets lärare: Linda Hjalmarsson, Östergötland, Norrköpings Lärlingsgymnasium

Årets unga ledare: Moa Jakobsson (Ekholmens skog och trädgårdsservice UF, Värmland, Forshaga Akademin), Agnes Östlund (LocalChips UF, Gävleborg, Staffangymnasiet) Taufeeq Saleh (Sobb UF, Göteborg, Kitas gymnasium), Tilde Skogholt (Tändstickan UF, Kalmar, Västerviks gymnasium)

Årets monter: Seasoning UF, Västmanland, Grillska Gymnasiet, Västerås

Årets UF-skola: Grillska Gymnasiet Västerås, Västmanland

Årets säljare: Oscar Hellström, Brukofix UF, Västernorrland, Skvaderns gymnasieskola

Årets vara: Fifth Paw UF, Östergötland, Katedralskolan i Linköping

Årets tjänst: EcoNet UF, Stockholm, VRG Djursholm

Årets affärsplan: Brinnkotten UF, Skaraborg, De la Gardiegymnasiet

Årets årsredovisning: Apela UF, Älvsborg, Sven Eriksongymnasiet

Årets tillväxtföretag: TuGo UF, Kronoberg, Växjö Fria Gymnasium

UF till AB-stipendiet: Philip Lökholm, Hamphi AB

Fedex award: EcoNet UF, Stockholm, VRG Djursholm

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons